World Hospital Congres

Invloedrijke professionals op het gebied van gezondheidszorg geven inzicht in recente ontwikkelingen

Het tweejaarlijkse congres, dat werd gehouden in juni 2013, was een bijeenkomst van 's werelds invloedrijkste professionals in de gezondheidszorg die inzicht gaven in de recente ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg. Volgens Giuseppe Lacanna, onderzoeker bij EGM architecten, is het congres een interessant platform waar verschillende kwesties met betrekking tot de toekomst van de gezondheidszorg worden besproken.

Het congres belichtte de verschillen die tussen de op het congres aanwezige afgevaardigde lidstaten bestaan en de gevolgen die deze verschillen hebben op de nationale zorgstelsels. Daarnaast werden bepaalde gemeenschappelijke problemen gesproken waarmee ieder land kampt, waaronder de toenemende vergrijzing van de bevolking, de flexibiliteit ten opzichte van de verschillende culturen binnen een natie en de implementatie van nieuwe technologieën.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Tijdens de expositie, als onderdeel van het congres, presenteerde EGM architecten de geautomatiseerde polikliniek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.Trends als deze illustreren de veranderingen die gaande zijn in de gezondheidszorg; meer en meer is er sprake van zogenaamde “telegeneeskunde” met gecentraliseerde systemen voorpatiëntendossiers, behandelingen en andere details.

Over de Internationale Ziekenhuis Federatie
Organisator van het evenement, de Internationale Ziekenhuis Federatie (International Hospital Federation, IHF), is een organisatie die wordt ondersteund door leden uit meer dan 100 landen. De organisatie bevordert en onderhoudt de samenwerking en communicatie tussen ziekenhuizen, met het primaire doel om de veiligheid van patiënten en de gezondheid in achtergestelde gemeenschappen te verbeteren.