Stadsdeelcomplex Ypenburg winnaar 'Gezond Binnen'

'Best Practices Gezond Binnen 2008'

Het Project Stadsdeelcomplex Leidschenveen - Ypenburg van Victor de Leeuw is tot winnaar uitgeroepen van Best Practices Gezond Binnen 2008. De prijsuitreiking vond plaats in de Meervaart in Amsterdam tijdens het Nationaal Congres Gezond Binnen 2008. Een congres voor professionals betrokken bij alle vastgoedvormen waarbinnen mensen leven, werken en recreƫren. De nadruk lag dit jaar op bouwprojecten en producten die een gezond binnenmilieu weten te combineren met energiebesparing.

Beoordeling

De jury was onder de indruk van de architectonisch aantrekkelijke wijze waarop de maatregelen die een gezond binnenklimaat moeten garanderen waren geïntegreerd in het ontwerp. Daarnaast was er grote waardering voor de innovatie van 'De Gek'. Andere genomineerden waren Milieudienst Groningen (Paul Corzaan) met Modelschool Gravenburg en Archiservice (Renz Pijnenborgh) met Kinderopvang Stijntje.


Het Stadsdeelcomplex is het eerste kantoorgebouw in Nederland dat voor ventilatie gebruik maakt van een 'Gek'. De schoorsteenkap in de vorm van een ooievaar maakt het mogelijk dat 85% van de tijd zonder hulp van energie kan worden geventileerd.

 

2008.03.08