Onze Chico hangt in het Rijksmuseum!

Trots als een pauw tussen alle meesters

Chico Leufkens, architect bij EGM architecten, is één van de 575 kunstenaars die is geselecteerd om zijn werk te exposeren in het Rijksmuseum. Het Amsterdamse museum daagde iedereen uit om een op Rembrandt geïnspireerd kunstwerk in te zenden voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn (1606-1669) overleed, reden voor het museum om de kunstenaar extra te eren.

Naast zijn werk als project-architect maakt Chico zoveel mogelijk tijd vrij voor zijn andere passies: musiceren, toneelspelen en schilderen. Zijn schilderij Kampwacht meet 1,2 x 1,0 m. en is geïnspireerd op de Nachtwacht. Het is een familieportret dat hij een paar jaar geleden heeft geschilderd voor een van zijn broers, een portret waar hij vier maanden aan heeft gewerkt.

 

Tentoonstelling

De oproep van het Rijksmuseum leverde meer dan achtduizend inzendingen uit 95 landen op. Na twee selectieronden onder leiding van een deskundige jury opende de tentoonstelling afgelopen maandag, de geboortedag van Rembrandt. De tentoonstelling is tot en met 15 september te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

EGM is best wel heel erg trots op onze creatieve duizendpoot en feliciteert Chico dan ook van harte.

 

2019.07.15