Bouwexperts presenteren nieuwe standaarden voor Ziekenhuisbouw 2017

Bouwexperts presenteren nieuwe standaarden voor Ziekenhuisbouw

Op 8 november is de nieuwe Bouwkostennota 2017 gepresenteerd. Het officiële eerste exemplaar is overhandigd aan Rob van den Biggelaar, Manager Sector Management van de ING. Daarna volgde een discussie over een aantal actuele hoofdthema’s binnen het zorgvastgoed en de zorgbouw, zoals duurzaamheid, innovatie, klantgerichtheid en financierbaarheid.

Kengetallen Ziekenhuizen

De Bouwkostennota is een gezamenlijke publicatie van deskundigen in de zorgbouw. Naast de actualisering van de bouwindex en kengetallen zoals projectomvang en investeringskosten bevat de nota voor het eerst ook scores voor onderhoud, exploitatie en bouwprojecten, zodat ziekenhuizen hun prestaties kunnen afzetten tegen gemiddelden en kunnen vergelijken met best practises.

Cure + Care experts

Naast de standaarden presenteren experts in de Cure + Care - waaronder EGM, Deerns, Aronsohn en Van Zanten - een groot aantal artikelen over ontwikkelingen in de zorgbouw. In ‘Het Delftse Model’ licht EGM’s architect partner Eric Wendel het proces achter de realisatie van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft toe, en EGM r+d geeft in een tweetal essays hun visie op de toekomst van de OK’s en de inzet van het door EGM ontwikkelde EBD-tool bij het ontwerpen van zorginstellingen.

 

De Bouwkostennota is een initiatief van het Adviescentrum voor Zorghuisvesting en ING.