Expo 67 Montreal open voor publiek

Nederlands Paviljoen Expo 1967 na 50 jaar door EGM architecten virtueel herbouwd en te bezoeken

Welkom in het jaar 1967. Welkom bij het Nederlands Paviljoen op de Wereldtentoonstelling Expo 67 in Montreal, Canada. Niet eerder was u in de gelegenheid dit bijzondere ontwerp van EGM architecten te bezoeken. Of was u daadwerkelijk één van de 3,7 miljoen bezoekers zoveel jaren geleden?

Wout Eijkelenboom - architect en mede-grondlegger van EGM - ontwierp het Nederlandse Paviljoen ‘Man in the Delta’. De Nederlandse inzending moest gezien de industriële opbloei van de jaren zestig, het beeld van Nederland als industrieland uitdragen.

 

In de architectuur kwam dit tot uitdrukking in het ‘space frame’, een industrieel vervaardigd en uit aluminium staven opgebouwde buisconstructie. Het was een gebouw met een helder concept maar complex in haar uitvoering en niet eenvoudig om op papier inzichtelijk te maken.

 

Hoeveel meer kan er nu, 50 jaar later.

 

 

We hebben met de middelen van nu, op basis van de papieren tekeningen en de vele foto's uit ons archief, het ontwerp van toen virtueel herbouwd in een 3D-model en gevisualiseerd met renderingen, animaties en 360-graden foto's.

 

Laat ons u mee terugnemen in de tijd naar Montreal en beleef het Nederlands Paviljoen op de Wereldtentoonstelling Expo 67 met de techniek van nu.

 

Zo brengen we bij EGM oude en nieuwe gebouwen voor u tot leven.

 

 

2017.07.06