Magnolia Reinier van Arkel opent haar deuren

Maximale regie, licht ruimte en openheid voor cliënten geriatrische psychische zorg

Op 6 september 2012 vond de officiële opening plaats van wooncentrum Magnolia (voorheen Futura)in Vught In het ontwerp voor het wooncentrum is rekening gehouden met de wensen van cliënten zoals het hebben van een eigen zit-slaapkamer met veel lichtinval.

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen met daaromheen een tuin. Het licht heeft 'vrij spel' door de grote ramen en creëert daarmee ruimte en openheid. De uitstraling is chique en fris. Bijzondere ruimten zijn de Kersenkamer en de Rooksalon. Het restaurant op de begane grond biedt plaats aan 30 à 40 personen en is een 'ontmoetingsplaats' voor bewoners en bezoekers.

De Reinier van Arkel groep streeft naar maximale eigen regie voor cliënten.

Dit gebouw levert daar een belangrijke bijdrage aan. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor het welzijn van cliënten. Op de bovenste etage is een wellness-ruimte. De nieuwbouw vervangt de bestaande huisvesting en biedt nu plaats aan circa 98 cliënten voor geriatrische psychische zorgverlening. Elke cliënt beschikt over een persoonlijke kamer met sanitaire cel. Woonkeukens / activiteitenruimten zijn decentraal georganiseerd, uitgangspunt in de zorgexploitatie is flexibiliteit. Dit betekent dat iedere groep van circa 9 à 10 plaatsen, beschikkingheeft over een woonkeuken cq activiteitenruimte. Magnolia was op zaterdag 8 september 2012 geopend voor publiek aan de Laan van Voorburg op Zorgpark Voorburg.