Nieuw Unicum Brinck opnieuw in gebruik

EGM geeft het levendige hart ‘de Brinck’ een nieuwe uitstraling

Op donderdag 25 februari 2016 hebben de Raad van Bestuur en een cliënt van Nieuw Unicum de gerenoveerde Brinck in Zandvoort geopend. Een feestelijk moment dat druk werd bezocht en waarbij de flexibiliteit van het ontwerp direct in praktijk werd gebracht.

Nieuw Unicum ondersteunt volwassenen met complexe lichamelijke beperkingen en is het expertisecentrum voor MS-patiënten. Het middelpunt van Nieuw Unicum, het centrale plein ‘de Brinck’, was na 45 jaar toe aan een grondige renovatie. De gehele ruimte (ruim 2.200 m2) is volledig gestript en heeft een totaal nieuwe uitstraling gekregen die past bij de visie van Nieuw Unicum.


De centrale hal heeft een nieuwe indeling en is opgedeeld in drie verschillende ruimten met ieder een eigen uitstraling. Hierbij is er rekening gehouden met nieuwe functies. Een moderne en open receptie heeft een warme uitstraling. De keuken is open van karakter en de winkel is aangepast en heeft een nieuw assortiment. Doordat de symposiumruimte opdeelbaar is, biedt Nieuw Unicum ruimte voor opleiding, kennisoverdracht en expertise.