Nieuwe IC voor volwassenen Vumc klaar

Ruimte en betere voorzieningen

EGM architecten ontwierp de Intensice Care voor Volwassenen (ICV) die de multidisciplinaire, dynamische manier van behandelen en verzorgen binnen de afdeling volledig ondersteunt en faciliteert. De ICV beschikt over 32 intensive care en 12 medium care bedden. Op dezelfde verdieping bevinden zich ook de onderwijsfaciliteiten, een simulatie trainingsruimte en een ruimte voor patiëntbesprekingen en onderwijs. Doordat alle functies binnen handbereik zijn, kan de ICV op effectieve wijze worden bemenst en ontstaat er rust.

Gefaseerde uitvoering

In 2011 werd de eerste nieuwbouwlocatie van de IC al in gebruik genomen. Nu, twee jaar later, zijn alle afdelingen van de ICV op hun nieuwe locatie gesitueerd. EGM architecten is uitgegaan van de bestaande structuren, waarbinnen de nieuwe faciliteiten zijn gerealiseerd. Het project is gefaseerd, volgens een oprolschema uitgevoerd, waardoor het operationeel gezien zo min mogelijk impact heeft gehad. Tijdens de nieuwbouw zijn telkens twee IC locaties operationeel geweest.

Healing Environment

In samenspraak met VUmc heeft EGM architecten veel aandacht besteed aan de omgevingsaspecten die het verblijf van patiënten en het werkklimaat voor verpleegkundigen en artsen zo aangenaam mogelijk maken. De nieuwe afdelingen zijn licht, bieden patiënten rust en privacy en de technische voorzieningen zijn ‘state of the art’. Ook voor familie van de patiënten zijn er prettige ruimtes waar zij kunnen verblijven. Door de indeling in een of twee persoonskamers kunnen problemen met infecties, een actueel thema, beter het hoofd worden geboden.