Studentenwoningen in Breda

Campus 076 biedt gemeubileerde en gestoffeerde studio’s waar studenten zo kunnen intrekken

Aantrekkelijke, toekomstbestendige én betaalbare studentenwoningen

Campus 076 is specifiek voor studenten ontwikkeld en pakt daarmee ook het studentenhuisvestigingsprobleem in Breda aan

1 / 11

2 / 11

3 / 11

4 / 11

5 / 11

6 / 11

7 / 11

8 / 11

9 / 11

10 / 11

11 / 11

X

Studentenwoningen in Breda

Het complex en de studio’s bieden privacy voor wonen en studeren, terwijl tegelijkertijd plekken zijn ontworpen voor ontmoeten en ontspannen

Een studentenhuis voor 120 studenten, dat is een passende typering voor Campus 076. Studenten kunnen de studio’s in het nieuwe studentencomplex direct betrekken. Deze variëren in oppervlakte tussen de 24m2 en 36m2, zijn volledig gemeubileerd en gestoffeerd en beschikken elk over een eigen keuken en badkamer. Doelbewust biedt Campus 076 binnen een bescheiden budget aantrekkelijke en degelijke studentenwoning aan. Het resultaat van een samenwerking tussen EGM architecten, VolkerWessels en B-Right Urban Living.

Privé vs. openbaar

De ideale ligging nabij Avans Hogeschool en Breda University of applied sciences maakt Campus 076 een aantrekkelijke woon- en studeerplek voor studenten. In het hele ontwerp staat het leven van de student centraal. Er is gedacht aan privacy voor wonen en studeren en aan ontmoeting en ontspannen. In de zelfstandige studio’s kunnen studenten in alle rust studeren en een moment voor zichzelf hebben. Gezellig kletsen, een hapje eten of pingpongen kan in de gemeenschappelijke loungeruimte en de ruime tuin. Een eigen wasserette, (auto)parkeerplaats en bewaakte fietsenstalling maken het aanbod compleet. Daarnaast biedt de binnenstraat ruimte voor overleg en samenkomen. Een kleurrijk interieur met lange gangen, verticaal verbonden door een vide, kenmerkt het studentencomplex.

 

De locatie is strategisch gelegen naast de Avans Hogeschool en biedt een woonkans voor maar liefst 120 studenten. Zij hebben een specifieke woonbehoefte waar Campus 076 goed op inspeelt.

Marcel Schipper - VolkerWessels Vastgoed

 

Architectuur die aansluit op de omgeving

In de architectuur van het complex komen twee werelden samen: lange bouwblokken van de wederopbouwarchitectuur aan de Beverweg en kleinschalige bebouwing langs het historische lint aan de Teteringsedijk. Deze uitersten zijn op een logische en herkenbare wijze met elkaar verweven in het ontwerp. Door de toepassing van verschillende metselverbanden in baksteen, verbijzonderingen in beton en een rigide opbouw sluit het gebouw qua vormgeving en materialisatie naadloos aan op de omgeving. De gevel is aantrekkelijk geaccentueerd door middel van verschillende kleurnuances en metselwerkpatronen. Gemeenschappelijke en facilitaire voorzieningen bevinden zich op de begane grond, waardoor de woningen zijn opgetild en bewoners over het drukke verkeer aan de Beverweg kijken. Dat zorgt voor extra rust.

 

De studio ziet er goed uit en is echt tot in de puntjes uitgewerkt. Je kunt zien dat overal aan gedacht is, van de spiegel die op de juiste plek hangt tot de keuken waar een kookplaatje in is verwerkt.

Dennis Franken - derdejaars student Werktuigbouwkunde aan de Avans Hogeschool

 

Woningtekort

Campus 076 voorziet in de grote vraag naar studentenwoningen in Breda. Met de bouw van 6.000 nieuwe studentenwoningen wil Breda het groeiende tekort aan starters- en studentenwoningen oplossen. Paul de Beer, wethouder stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening: “Met zijn 120 zelfstandige studentenwoningen is Campus 076 een aanwinst voor Brabantpark en een mooie ontwikkeling voor onze stad.” De nieuwe campus in Breda is een goede en aantrekkelijke stap in het oplossen van het woningtekort in Breda.

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!