+

EGM in het buitenland

De gezondheid van de wereldbevolking verandert in snel tempo. Chronische ziekten als hart- en vaatziekten, kanker en obesitas zijn niet langer de problematiek van ontwikkelde landen. In het Midden- en Verre Oosten, in Afrika, op de Antillen, in Suriname en zelfs in Indonesië, neemt het aantal patiënten in een opzienbarend tempo toe. EGM architecten besloot enkele jaren geleden haar kennis en kunde op het gebied van gezondheidszorg te exporteren. We doen dat zowel zelfstandig alsook in samenwerkingsverbanden met gerenommeerde Nederlandse bedrijven als Philips, Royal HaskoningDHV, Berenschot, AT Osborne en Ballast Nedam.

OOK VOOR ONZE BUITENLANDSE OPDRACHTGEVERS TILLEN WIJ DE ZIEKENHUISZORG NAAR EEN HOGER NIVEAU door onze kennis en vaardigheden te EXPORTEREN en te delen

EGM internationaal

EGM werkt zowel zelfstandig als in samenwerking in het buitenland. Zo hebben we met het Rotterdamse bureau Gortemaker Algra Feenstra Dutch Health Architects (DHA) opgericht, waarmee we met steun van de Nederlandse overheid in Midden-Europa, Rusland, het Midden-Oosten, het Verre Oosten en Turkije samen optrekken.

 

Daarnaast is EGM architecten ook zelfstandig internationaal actief. In België hebben we onder meer het nieuwe ziekenhuis Maria Middelares in Gent gerealiseerd. En we versterken de verpleeghuiszorg in België met ontwerpen van Nederlandse makelij. Ook in Peru is een kinderziekenhuis gebouwd naar ontwerp van EGM architecten. Op de Nederlandse Antillen zijn we actief op Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire. En in Skolkovo, het nieuwe Russische Silicon Valley, waar zich in hoog tempo een bedrijvenpark met internationale allure heeft ontwikkeld, is voor Renova een high-end laboratoriumgebouw ontworpen. In Finland is de nieuwbouw van het ziekenhuis in Jyväskylä in aanbouw en wordt naar verwachting begin 2020 opgeleverd.

 

Dankzij het hoge niveau van de Nederlandse gezondheidszorg en de ruime ervaring van EGM architecten met het ontwerpen van efficiënte en effectieve gebouwen, zijn wij in staat ook voor buitenlandse opdrachtgevers de ziekenhuiszorg (management) naar een hoger niveau te brengen.