Gevangenisdorp Haren wint WAFX award

World Architecture Festival prijst bijzonder mensgericht concept

Gevangenisdorp Haren (Belgiƫ) is bekroont met de WAFX award in de categorie Future Projects - Civic Buildings. Het jaarlijkse World Architecture Festival (WAF) festival viert de wereldwijde architectuur met lezingen, presentaties en een awardceremonie.

Gevangeniscomplex Haren is een innovatief gevangenisdorp met diverse kleinere en prettig ogende gebouwen die in omvang, vorm en materialisatie verschillen. Het vernieuwende concept richt alles op een humane leefomgeving die onderlinge sociale interactie tijdens detentie faciliteert en gedetineerden voorbereidt op re-integratie in de maatschappij. EGM ontwierp, samen met het Belgische B2Ai, het gevangenisdorp in opdracht van Consortium Cafasso voor de Regie der Gebouwen. De bouw is begin 2019 aangevangen.

 

World Architecture Festival

Het World Architecture Festival bestaat sinds 2008 en is uitgegroeid tot een driedaags evenement met zo’n 50 sprekers en tientallen presentaties. De award kent dit jaar nominaties uit 70 verschillende landen. Tijdens het festival presenteren genomineerden hun ontwerp waarna een deskundige jury de winnaar bekendmaakt.

 

2019.12.05