Erasmus MC campus

Masterplan 2050 zorgt voor vergroening en bredere samenwerking. Het plan gaat de volgende fase in.

Het Erasmus MC krijgt een campus. Die campus wordt een levendige plek waar gezondheidszorg, technologie en ondernemerschap samenkomen en ruimte vinden in (nieuwe) gebouwen. EGM architecten adviseert op meerdere onderdelen.


Masterplan 2050

Op de toekomstige campus werken zorgorganisaties, innovatieve bedrijven op het gebied van gezondheid en technologie, onderwijs- en onderzoeksinstellingen samen om de nieuwste technologische ontwikkelingen in de praktijk te brengen. Masterplan 2050, dat onder aanvoering van Diederendirrix gestalte heeft gekregen, is recentelijk door het Rotterdamse college van B&W vastgesteld en gaat daarmee de volgende fase in.

 

Groen en beleving

EGM werkt al geruime tijd aan de planvorming rondom het medisch centrum. Hierbij hebben de programmatische inpassingen zowel qua functie, locatie, verweving met de bestaande en nieuwe gebouwen, integratie met groen en het creëren van de juiste beleving volop de aandacht. Onderdeel van het masterplan is ook dat de stedelijke dynamiek van het Erasmus MC nog beter aansluit op de omliggende woonwijken, het park en het openbaar vervoer.

 

Invulling met zorgpartners

Erasmus MC realiseert de campus in fases waarbij volgens planning in 2024 met nieuwbouw kan worden begonnen. Als eerste zone is het gebied langs de ’s Gravendijkwal aan de beurt. Daarvoor heeft EGM samen met meerdere zorgpartners inmiddels de eerste (ontwerp)stappen gezet voor een passende huisvesting op de campus.

 

2022.02.28