Essenhof, Dordrecht

Een nieuwe jas voor een oude dame

Renovatie van aula en crematorium

EGM heeft een nieuw duurzaam publiekskantoor ontworpen. Het bestaande gebouw wordt door ons gerenoveerd en uitgebreid met een nieuw crematorium. Daarnaast hebben we een masterplan ontworpen voor het interieur en ontwierpen we een nieuwe toegangspoort.

1 / 12

2 / 12

3 / 12

4 / 12

5 / 12

6 / 12

7 / 12

8 / 12

9 / 12

10 / 12

11 / 12

12 / 12

X

Essenhof, Dordrecht

Een nieuw crematorium, een nieuwe toegangspoort

Sinds het begin van deze eeuw geniet het oudste gedeelte van de gemeentelijke begraafplaats Essenhof bescherming als rijksmonument. Bij het betreden van de huidige hoofdingang springt het in 1988 door EGM architecten gebouwde aulacomplex, annex crematorium direct in het oog. Een modern gebouw met ronde vormen, witte gevelbekleding en smalle, rechthoekige vensters.

Het hart van het gebouw bestaat uit een ronde patio, waarin een vijver en een rotstuin zijn aangelegd. De aula is een hoge lichte ruimte die rust en respect uitstraalt. Door de eenvoudige inrichting en het uitzicht op de groene omgeving met de prachtige essenbomen, is deze ruimte geschikt voor elke uitvaart en voor iedere gezindte of levensovertuiging. Het crematorium is ondergebracht in de kelder.

 

Een nieuwe jas, voor een 'oude dame'

Essenhof was het toneel van diverse verbouwingen, onderdeel van het masterplan dat er onder andere voor moet zorgen dat de begraafplaats voldoet aan alle wettelijke milieueisen. EGM tekende het ontwerp voor een nieuw duurzaam publiekskantoor in de vorm van een plectrum. Hier kunnen bezoekers terecht voor informatie, grafuitgifte, asbestemmingen en voor administratieve zaken. Het bestaande gebouw wordt door ons gerenoveerd en uitgebreid met een nieuw crematorium. Daarnaast hebben we een masterplan ontworpen voor het interieur en ontwierpen we een nieuwe toegangspoort. Een nieuwe jas, voor een ‘oude dame’.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!