RV&S UMC Utrecht

Nieuwbouw voor revalidatie, verpleegwetenschap en sport onder één dak

Eén gebouw voor revalidatie, verplegingswetenschap en sport in Utrecht

Een nieuwe plek waar de verschillende vakgebieden onder één dak zijn gehuisvest waardoor onderzoek en revalidatie nog beter kunnen plaatsvinden. Daglicht, transparantie en kleurgebruik zorgen voor een aangename omgeving waarbij ontmoeting, interactie en werken aan herstel gestimuleerd worden.

Bekijk het gehele project

1 / 11

2 / 11

3 / 11

4 / 11

5 / 11

6 / 11

7 / 11

8 / 11

9 / 11

10 / 11

11 / 11

X

RV&S UMC Utrecht

Een transparante duurzame werkplek waar meerdere disciplines samenkomen en intensief samenwerken

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) moderniseert. De verschillende onderdelen van de afdeling Revalidatie, Verplegingswetenschap en Sport (RV&S) waren eerst verspreid over het hoofdgebouw. Naar aanleiding van een nieuwe organisatiestructuur, heeft de afdeling een nieuw onderkomen gekregen. Een activiteitgerichte kantooromgeving waar medewerkers intensief kunnen samenwerken. Daarnaast is er ruimte voor meer en betere faciliteiten voor klinische en poliklinische zorg. Door het combineren van verschillende afdelingen in een nieuw gebouw, ontstaat er in het hoofdgebouw ruimte voor modernisering van de afdeling Operatieve Dagbehandeling.

 

Daglicht en uitzicht

Hoge ramen zorgen in alle ruimtes voor daglicht en uitzicht. Zachte kleuren zoals 'UMC-wit', warm grijs en lichtgroen in wanden, vloeren en plafonds creëren een rustige sfeer. Deze kleurstellingen herhalen zich, maar variëren ook en geven zo de diverse plekken een unieke uitstraling.

 

Open en transparant

Op de begane grond bevinden zich het zwembad, oefenzalen, een fitnessruimte, twee behandelruimtes en een testruimte voor bijvoorbeeld hartslagmetingen. De eerste verdieping huisvest behandelkamers, groepstherapieruimten, een oefenkeuken, spreekkamers, wachtruimtes en de ontvangstbalie voor patiënten. De back-office is op de tweede verdieping te vinden. Hier delen zorgverleners, stafmedewerkers en onderzoekers een kantoorruimte en werken zij samen in multidisciplinaire teams. De open en transparante omgeving bevordert kennisdeling en interactie.

 

Duurzaamheid en flexibiliteit

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Voor de analyse van het energetisch rendement is gebruik gemaakt van de BREEAM-systematiek. De directe daglichttoetreding in alle ruimtes, geeft het pand een open karakter en beperkt het gebruik van kunstlicht. Daarnaast heeft het UMC Utrecht een eigen, efficiënte energiecentrale die ook dit gebouw van energie voorziet. In het ontwerp zijn de constructie en installaties voorbereidt op een mogelijke uitbreiding. Het gebouw van nu drie verdiepingen kan in de toekomst worden opgetopt met vier extra etages.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!