Gouwe Zone, CO2-vrije kantoren

Nieuwe generatie werkomgeving

Een energieneutraal kantoor, klaar voor een lange levensduur

Een duurzaam en flexibel kantoorgebouw waar hoge kwaliteit in techniek, comfort en design leidt tot een energieneutraal kantoor. Een nieuwe generatie van werkomgevingen klaar voor een lange en waardevolle levensduur

1 / 13

2 / 13

3 / 13

4 / 13

5 / 13

6 / 13

7 / 13

8 / 13

9 / 13

10 / 13

11 / 13

12 / 13

13 / 13

X

Gouwe Zone, CO2-vrije kantoren

Hoge kwaliteit in techniek, beeld en comfort leidt tot energieneutraal kantoor, klaar voor een lange en waardevolle levensduur

Een duurzaam, energiezuinig kantorencomplex met een lange levensduur, hoog in comfort met een architectonisch topdesign, dat was de ambitie van projectontwikkelaar en belegger Ericis voor het kantorencomplex GouweZone.

Positive building

'Positive building' noemt Ericis deze vorm van duurzaam ontwikkelen. GouweZone was het eerste complex dat hieraan voldeed en daarmee paste in de ambities van Ericis om energieneutrale kantoren te ontwerpen. Sinds de oplevering in 2012 is het complex een van de meest duurzame en energiezuinige gebouwen van Nederland. Agentschap.NL van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, heeft het gebouwencomplex als praktijkvoorbeeld genomen voor energiezuinige utiliteitsbouw.

Top tien hoogwaardige kantoren

Gouwezone is een duurzaam kantorencomplex voor de luxere huursector dat deel uitmaakt van "Goudse Poort", een gemengd bedrijventerrein in het hart van de Randstad. De gemeente Gouda wil dit terrein transformeren tot een hoogwaardige kantorenlocatie, dat tot de top tien van Nederlandse bedrijven- en kantorenparken moet gaan behoren. GouweZone is een van de eerste concrete projecten van deze herstructurering.

GouweZone

Het kantoorcomplex GouwZone bestaat uit drie afzonderlijke kantoorgebouwen die verschillen in hoogte en omvang. De kantoren bevinden zich bovenop een gemeenschappelijke parkeergarage. De gebouwen zijn een afgeleide van elkaar, maar verschillen subtiel in uiterlijk en opbouw. De nieuwste technieken zijn ingezet voor het verlagen van energiegebruik en het creëren van flexibiliteit en multifunctionaliteit. Een nieuwe generatie van werkomgevingen die gebruikers, omgeving en milieu enorme voordelen biedt.

Flexibel en transparant

De dragende kolommen in de panden bevinden zich aan de randen. Hierdoor zijn de verdiepingen vrij in te delen. Door de techniek in de vloeren te integreren kon een verdiepingshoogte van 3,10 meter gerealiseerd worden. In combinatie met de verdiepinghoge glazen puien wordt hiermee een zeer hoogwaardige kantooromgeving gecreëerd. Alle werkplekken bevinden zich aan de zuidgevel, waardoor medewerkers een mooi uitzicht hebben over de Gouwe.

Duurzaam en zeer energiezuinig

Bij de bouw van 'GouweZone' zijn de belangrijkste innovaties op het gebied van alternatieve energie direct geïmplementeerd. De combinatie van verschillende natuurlijke bronnen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Nieuwe geveltechnieken, betonkernactivering en ledverlichting verlagen het energieverbruik met circa 45 procent en de CO2-reductie met maar liefst 80 procent. Koude- en warmteopslag en installaties voor de opwekking van zonne- en windenergie maken het gebouw energieneutraal.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!