Kantoor en bedrijfshal Gebr. van der Donk

Moderen kantoor en bedrijfshal

Een gebouw dat uitnodigt tot informele ontmoeting en interactie

Een variatie aan kantoorruimten, ontmoetingsplekken en vergaderruimten omringen de vide en staan ruimtelijk met elkaar in verbinding.

1 / 15

2 / 15

3 / 15

4 / 15

5 / 15

6 / 15

7 / 15

8 / 15

9 / 15

10 / 15

11 / 15

12 / 15

13 / 15

14 / 15

15 / 15

X

Kantoor en bedrijfshal Gebr. van der Donk

Op bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss is een eenvoudig ogend strak en modern kantoorpand gerealiseerd. Opslag en kantoren zijn in één volume gevat en omhuld met prefab betonnen sandwichelementen, afgewisseld met grote raampartijen. Een vide achter de entree maakt het kantoorgedeelte overzichtelijk en verbindt visueel alle functies.

De nieuwe huisvesting voor het familiebedrijf Gebr. van der Donk bestaat uit een enkelvoudig volume en bevat zowel het kantoor als de bedrijfshal. Het streven was een eenvoudig ogend, technisch ontwerp te realsieren dat een afspiegeling is van het bedrijf zelf en haar activiteiten. Mede daarom is het gebouw aan de binnenzijde nauwelijks afgewerkt en zijn alle verbindingen en alle installaties in het zicht gelaten. De buitenzijde is opgebouwd uit prefabsandwich elementen van beton, aluminium kozijnen en Profilit beglazing in een streng geometrisch ritme. No-nonsens, functioneel en zakelijk, de manier waarop Gebr. van der Donk zich ten opzichte van de omgeving wil profileren. Achter de entreepui bevindt zich een vide waarin de receptie een duidelijke spilfunctie vervult.

 

Alle functies staan ruimtelijke met elkaar in verbinden, waardoor het gebouw uitdaagt tot informele ontmoetingen tussen haar gebruikers onderling en tussen gebruikers en zakelijke relaties. Licht en lucht dringen diep het gebouw binnen en dragen bij aan een aangename sfeer. Een variatie aan kantoorruimten, ontmoetingsplekken en vergaderruimten omringen de vide en zijn transparant vorm gegeven. Vanuit de centrale ruimte is tevens de bedrijfshal bereikbaar waar deels dingen ontwikkeld en deels zaken opgeslagen worden. Kortom: een transparant, licht en functioneel gebouw dat haar gebruikers uitdaagt tot een open samenwerking. 

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!