Ottho Gerhard Heldring Stichting

Kantoorgebouw bij een inrichting voor gesloten jeugdzorg, Zetten

Kantoor bij gesloten jeugdzorg, gevestigd op een terrein in een landelijke omgeving

1 / 9

2 / 9

3 / 9

4 / 9

5 / 9

6 / 9

7 / 9

8 / 9

9 / 9

X

Ottho Gerhard Heldring Stichting

Beweegbare roosters zorgen voor een continu wisselend, en daarmee speels, exterieur

De Ottho Gerhard Heldring Stichting, een inrichting voor gesloten jeugdzorg, is gevestigd op een terrein in een landelijke omgeving. Het hoofdkantoor bevindt zich in een villa uit het begin van de jaren vijftig. EGM ontwierp een kantooruitbreiding aan het bestaande kantoor.

De uitbreiding is vanwege de uniciteit van de villa en de monumentale bomen er omheen, los van de villa ontworpen. Het gebouw bestaat uit twee haaks op elkaar gestapelde eenvoudige rechthoekige volumes, die een kwartslag ten opzichte van elkaar zijn gedraaid. Ze zijn via een transparante gang met de villa verbonden.

 

Speels met rechte hoeken

De haakse stapeling van de rechthoekige volumes creërt op de begane grond een gebied onder het overstek. Deze ruimte is transparant vormgegeven en biedt plaats aan het restaurant en het terras, die zo op prachtige wijze verbonden zijn met het omringende landschap. Op de plaats waar de volumes op elkaar zijn gelegd, bevindt zich de trap met een ruime vide met bovenlicht. Deze ruimte vormt het hart van het gebouw, hier sluit ook de gang van de villa op aan. Het geheel is bekleed met steenrode gepoedercoate roosters, die bij de ramen dienst doen als zonwering. De beweegbare roosters zorgen voor een subtiel spel in de gevels met een continu wisselende aanblik van het gebouw.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!