Ronald McDonald Huiskamer Utrecht

Boomhut voor ouders, broertjes en zusjes van patiënten, Utrecht

Even ontsnappen aan de ziekenhuissfeer. Een echte huiskamer, warm en veilig

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. In de warme en huiselijke Ronald McDonald Huiskamer kunnen zieke kinderen en hun familie even aan het ziekenhuis ontsnappen.

Bekijk het gehele project

1 / 9

2 / 9

3 / 9

4 / 9

5 / 9

6 / 9

7 / 9

8 / 9

9 / 9

X

Veiligheid, huiselijkheid en geborgenheid waren belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp voor de Ronald McDonald Huiskamer van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een plek waar kinderen, ouders en broertjes en zusjes even kunnen ontsnappen aan het ziekenhuis. Hier geen medische hectiek, maar een warme, huiselijke inrichting. Een plek om te ontspannen, een boek te lezen, spelletjes te spelen, te gamen of TV te kijken.

Een echte boomhut

De Ronald McDonald Huiskamer bevindt zich bovenop het dak van de entreehal van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In het ontwerp is de wens om even uit de medische wereld te stappen vertaald naar een 'boomhut': een vrijstaand huisje met een puntdak, zoals ieder kind dat kent en tekent.

Warm en huiselijk

Aan de buitenkant zijn het dak en de zijgevels van de 'boomhut' bekleed met grijs en oranje getinte leien. De noordgevel bestaat helemaal uit glas gevat in een raamwerk van robuuste houten kozijnen. Dit contrast is ook terug te vinden in het interieur. Hier worden hoge vides afgewisseld met knusse hoekjes. Open wanden van houten kolommen zorgen voor afscherming of juist voor subtiele doorkijkjes. Natuurlijke materialen zoals hout en kurk en warme kleuren creëren een huiselijke sfeer.

Comfortabel en energiezuinig

Ook de bekende ziekenhuisgeluiden zijn niet hoorbaar. Het witte akoestische plafond is geluiddempend en zorgt letterlijk voor rust. De grote glazen gevel zorgt voor daglicht en uitzicht op de mooie binnentuin van het ziekenhuis. Optimale isolatie gecombineerd met een energiezuinige installatie creëren een aangenaam klimaat en een laag energieverbruik. Zo levert de Ronald McDonald Huiskamer een bijdrage aan een prettig verblijf in het ziekenhuis en hopelijk aan een voorspoedig herstel.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!