Waterschapshuis Hollandse Delta

Kantoor voor het Waterschap, Ridderkerk

Een duurzame en flexibele werkomgeving

Een kantoor waarbij duurzaamheid, innovativiteit en flexibiliteit hoog in het vaandel staat.

1 / 11

2 / 11

3 / 11

4 / 11

5 / 11

6 / 11

7 / 11

8 / 11

9 / 11

10 / 11

11 / 11

X

Waterschapshuis Hollandse Delta

Onderhoudsarme en energiezuinige huisvesting in een kloek en open gebouw

De hoofdvestiging van het waterschap Hollandse Delta is gerealiseerd naar aanleiding van een reorganisatie, waarbij vier waterschappen en een zuiveringsschap werden samengevoegd tot het Waterschap Hollandse Delta. De locatie is door het waterschap zelf ingericht als polder. Een dijk, poldersloot en natuurvriendelijke oevers maken het terrein tot een mooi natuurgebied dat – zoals past bij een waterschap – voor iedereen vrij toegankelijk is. Het gebouw geeft op alle niveaus de essentie van het waterschap weer, zowel buiten als binnen. Van buiten straalt de kloeke bouwmassa Hollandse nuchterheid uit. Het symboliseert waar het waterschap voor staat: een eerlijke, betrouwbare, moderne, open organisatie waar mensen professioneel samenwerken. Daar is het interieur ook op afgestemd: sober, maar met flexibele werkplekken.

 

Het atrium vormt het hart van het gebouw. De centrale ontmoetingsplaats voor medewerkers. Hieromheen zijn alle kantoorvertrekken geplaatst met te openen delen naar het atrium. Door de glazen overkapping stroomt veel daglicht binnen. Betonkernactivering en een innovatieve klimaatinstallatie zorgen voor een buitengewoon energiezuinig en prettig binnenklimaat. Daarnaast is ook gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen, energiezuinige verlichting en daglichtafhankelijke regeling. Zo levert het waterschapshuis een bijdrage aan een duurzame en leefbare maatschappij. Het project is in 2009 genomineerd voor BNA gebouw van het jaar Regio Delta.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!