Wooncomplex Rotterdam-Noord

Hoogwaardige binnenstedelijke verdichting met wonen en horeca in de Kop van Noord

Rotterdamse wijk krijgt kwaliteitsimpuls en welkome verdichting

Herontwikkeling op stedelijke zichtlocatie van voormalig Correct-pand met appartementen en horeca

1 / 7

2 / 7

3 / 7

4 / 7

5 / 7

6 / 7

7 / 7

X

In opdracht van het Rotterdamse 2D Vastgoed heeft EGM architecten het ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van wat in Rotterdam bekend staat als de Correct-locatie. Op de plek waar voorheen de hoofdvestiging van elektronicagigant Correct was gevestigd, worden 83 huur- en koopwoningen gerealiseerd met gezamenlijke verschillende daktuinen en een gemeenschappelijke ruimte/horeca voorziening op de begane grond, een en ander gericht op een divers stedelijk publiek.

Markante locatie

Het nieuwe wooncomplex komt op de voormalige Correct-locatie. Deze markante plek van ‘de grootste elektronicawinkel van Nederland’ is gelegen in de Rotterdamse wijk Het Oude Noorden op de splitsing van de Bergweg en de Benthuizerstraat. De oorspronkelijke bebouwing - een aantal diverse aan elkaar gekoppelde panden in een driehoekige vorm - wordt vervangen door een bijzonder woongebouw dat qua vorm de plattegrond van de locatie volgt.

 

Aansprekend gebouw

Het nieuwe woongebouw krijgt visueel een duidelijke tweedeling. De eerste vier verdiepingen volgen de architectuur en de hoogte van de omringende bebouwing. Het donkerrode metselwerk met een aantal subtiele decoratieve toevoegingen, de erkers en verticale ramen verwijzen naar de wijk. Bovenop deze verdiepingen en gescheiden door een transparante woonlaag, liggen twee verdiepingen die door hun aansprekende terrasafscheiding gezamenlijk zijn vormgeven. De horizontale hardglazen panelen worden voorzien van een zeefdruk met verwijzing naar het radioverleden van de locatie. De transparante bovenste verdiepingen krijgen zo meer luchtigheid dan de solide onderbouw.

 

 

Duurzame woningen

In totaal worden er 83 huur- en koopwoningen gerealiseerd, die qua oppervlak variëren van 50 tot 110 m². Alle woningen zijn gasloos en worden aangesloten op de stadsverwarming, het dak is voorzien van 140 zonnepanelen. De grondgebonden woningen worden via een portiek ontsloten, de bovenliggende woningen via de centrale entree en het binnenhof. In het binnenhof en op de getrapte daken van het complex komen grote gemeenschappelijke op het zuiden georiënteerde tuinen. De groene tuinen zijn een heerlijke ontmoetingsplek voor alle bewoners. Op de kop van het woongebouw is ruimte voor gemeenschappelijk gebruik. Deze ruimte is zowel vanaf de straat als binnendoor vanuit de entreehal van de appartementen te bereiken.

 

Met de herontwikkeling van de Correct-locatie wordt een verdere impuls gegeven aan de sterk in opkomst zijnde wijk. De verkoop van appartementen is inmiddels begonnen, de oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal 2023.

 

Impressies: (c)Baljon Makelaars

Wilt u meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op!